BaNeff Doc.Short 19-21 decBaNeFF Dokumentär – och kortfilmer presenteras mellan 19 – 21 december, på ABF Stockholm Sveavägen 41, Svenska institutet (sluten skolvisning) och biografen ZITA Birger Jarlsgatan 37

Välkomna till den nya, sjunde upplagan av Balkan New Film Festival doc.short. Med stöd av Svenska filminstitutet, Svenska institutet, biograf Zita, ABF Stockholm och Folkets bio, BaNeFF doc.short bjuder in Dig till att fira årets kortaste dag med oss – med fokus på 100 år av Första världskrigets slut. Frossa i dokumentär – och kortfilmer från balkanregionen och hela världen. 
Den sjunde festivalen inleds med en kort introduktion av festivalgrundaren, skådespelerskan Jelena Mila. Därefter fortsätter visas dokumentärfilmer från Makedonien (fyrom), Serbien, Montenegro, Kroatien, Bosnien och Hercegovina men även från Grekland, Ukraina, Poland med kortare pauser fram till kl. 21.00 (den 20 och 21 dec). 
Kom och se de senaste berättelserna från Balkan via dokumentär- och kortfilmer och möt Festival gäster, filmskaparna från Balkan som kan berätta om sin kamp att få de bästa tagningar.

Mer om gäster, filmerna och jury på www.baneff.com