MILEVA MARIC EINSTEN – premiär

En berättelse om vetenskapskvinnan, matematikern, fysikern och Albert Einsteins enda kärlek och första fru Mileva Maric Einstein. De träffades vid Politeknikum i Zurich, den enda skolan som då tog emot kvinnor för högskolestudier i Europa. Tillsammans läste de just de vetenskapsområden som inte undervisades vid skolan. Även om de gjorde sin examinationsuppsats tillsammans så gick enbart Albert vidare men inte Mileva. Hon blev godkänd fast utan möjligheten till vidare utbildning.
De fortsatte dock skapa ny vetenskap ihop utanför skolan. 1905 var deras mirakelår med 5 banbrytande forskningsområden som skakade den dåvarande vetenskapssocietet. De fick tre barn tillsammans och levde ihop ända till efter Första världskriget då de skiljdes. Nobelpriset som Albert erhöll gav han till Mileva och deras barn.

Var:

Pygméteatern
tid: den 8 och 9 maj 2018
kl. 19.00
föreställningens längd: 1 timme och 15 min (ingen paus)

Produktion:

Justin Theatre Production och M.A.M.M.A. production
i samarbete med ABF, Serbernas Riksförbund och Pygméteatern
med stöd från Stockholm stad.

Biljetter:

200 kr
vid entré eller via Tickster/Mileva Maric Einstein
https://www.tickster.com/sv/events/327892nxx5d18gg/2018-05-08/mileva-maric-einstein