Srećan Uskrs – Glad Påsk

[vc_row][vc_column width=“2/3″][vc_column_text]Povodom predstojećeg praznika Uskrsa, Savez Srba želi svim svojim članovima hrišćanske veroispovesti mir i blagostanje. Želimo vam da praznične dane provedete u miru, razumevanju i toleranciji.

Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse!

Den Serbisk-ortodoxa påsken infaller i år en vecka efter den svenska och katolska påsken.

Påsken är en av de större högtiden under det kristna kyrkoåret. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken. Högtidens svenska namn kommer också från dess hebreiska namn „פֶּסַח“ (pesach), vilket betyder „passera“ eller „gå förbi“ och tydligast pekar på den judiska innebörden av högtiden. Gemensamma regler inom kristendomen för att bestämma vilken kalenderdag påskdagen infaller på anses av tradition ha uppstått vid det första konciliet i Nicaea år 325. Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844.
Serbernas Riksförbund önskar alla medlemmar och samarbetspartners en riktigt:
Glad Påsk![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“594″ alignment=“center“ border_color=“grey“ img_link_target=“_self“ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row]